Diagnos, operation, rehabilitering och ULTRAKAMP!

Diagnos, operation, rehabilitering och ULTRAKAMP!

I nov 2016 efter att ha anmält mig till Kullamannen Ultra 161 km, började jag få ont i ljumske, bröst och rygg. Så i stället för att springa 30-40 mil/månad fick jag springa till läkare, innan jag fick diagnosen "en tumör + 2 diskbråck i ryggraden".

Den 13 sept 2017, två veckor efter tumöroperationen börjar bloggen om min rehab, träning och besatthet att klara tre ultror. Jag är seriös men driver mycket med mig själv och min ålder för tror att jag är mer tonåring än gubbe. Jag bevarar dock älskad familjs integritet. Efter Kullamannen Ultra går bloggen i graven men inte jag för då väntar nya utmaningar.

Jag tog mig till havet och YSTAD

Augusti 2018Posted by Roland Fors Sun, August 12, 2018 07:58:15

I en vecka har vi nu bott i Ystad. Stigit upp med ett leende med havet så nära och att nu är stor trädgårdsskötsel och gammalt hus med alltid behov av renoveringar ett minne blott. I morgon överlämnar vi nycklar till husets nya ägare och säger, ”Hej då Höör”. Men det är med en underbar glädje vi minns vårt hus och vår stora trädgård där våra barn har lekt och blivit vuxna och där jag från början tyckte det var ganska roligt att sköta trädgården och fixa med huset.

Allt förändras dock så att bo i en totalrenoverad trea med utsikt i Ystad är i alla fall just nu fantastiskt skönt och att få stiga upp, ta en frukost och ge sig ut på en tidig promenad eller som i går morse ta en cykeltur längs havet är en bonus och förmån. Jag måste ju också erkänna att jag har saknat havet i de drygt 30 år jag bott i det natursköna Höör, saknat lukten av tång, mistlurars tjut, se vågornas kamp för att slippa dö då de träffar strandlinjen samt så klart att kunna ta ett uppfriskande havsdopp när som helst. Se här en film jag gjorde igår.

Så vad gäller träning för den vecka som gått, har det blivit promenader, cykelturer och en del sim i havet. En vecka som inte på något sätt kan gå under beteckningen ”träningsvecka” utan mera ”sista sucken med huset” (sett till att tömma det helt, anlita städ och fönsterputsfirma och klippa häcken för sista gången) samt att bara njuta av sommaren i turiststaden Ystad.

Har jag tänkt på långspring och Kullamannen Ultra? Jo visst, men jag försöker så gott jag kan att bara tänka på vad jag just nu kan göra och det är jävligt mycket, så jag är glad för det, så springet får vänta ett tag till och vänstra hälen får vila så mycket som det är möjligt.