Diagnos, operation, rehabilitering och ULTRAKAMP!

Diagnos, operation, rehabilitering och ULTRAKAMP!

I nov 2016 efter att ha anmält mig till Kullamannen Ultra 161 km, började jag få ont i ljumske, bröst och rygg. Så i stället för att springa 30-40 mil/månad fick jag springa till läkare, innan jag fick diagnosen "en tumör + 2 diskbråck i ryggraden".

Den 13 sept 2017, två veckor efter tumöroperationen börjar bloggen om min rehab, träning och besatthet att klara tre ultror. Jag är seriös men driver mycket med mig själv och min ålder för tror att jag är mer tonåring än gubbe. Jag bevarar dock älskad familjs integritet. Efter Kullamannen Ultra går bloggen i graven men inte jag för då väntar nya utmaningar.

Mardröm och reformerad träning!

Oktober 2017Posted by Roland Fors Wed, October 18, 2017 13:25:56

Så har jag då idag varit hos min opererande läkare på återbesök. Bilden överensstämmer dock inte med besöket, då bilden bara är en ond mardröm. Inget ont om PRO (Pensionärernas Riks Organisation) men det får vänta för mitt vidkommande. Går hellre med i EURO (Eviga Ungdomars Riks Organisation) om det nu finns någon sådan förstås. Det skulle dock behövas en sådan för alla oss lite patetiska ”old men”.smiley

Hur som helst så har jag fått klartecken av min läkare, som tycker att min rehab fortskrider bra, att göra lite mera än bara gå lättare promenader. Om detta kan läsas på anslagstavlan på bilden. För jag har liksom reformatorn Martin Luther som spikade upp sina teser (för 500 år sedan exakt den 31 oktober – om det nu stämmer) också spikat upp mina reformerade träningsaktiviteter på vår anslagstavla. Tyckte det var bäst att låta dem finnas i ord på papper så att jag inte glömmer och förivrar mig igen.För de som inte vet något om Martin Luther så var han präst och den som satte igång reformationen av den protestantiska kyrkan på 1500-talet. Bland annat så motsatte sig Luther kyrkans lära att frihet från Guds straff för begångna synder kan köpas för pengar. Men har vi kommit så mycket längre på 500 år? Jag menar kan man inte idag också köpa sig fri från skuld och straff med bra advokater, mutor osv. Jo i många delar av världen i a f. Att jag skriver om Martin Luther är inte för att jag är troende, då jag under hela mitt liv varit en stor tvivlare utan mer som en historisk händelse. Jag associerar ju gärna till mig själv med händelser från historien. Ser mig dock absolut inte redan som historia för jag tänker banne mig skapa personlig historia ett tag till. Så därför finns det en länk här till ”Forever young med Alphaville”, som var mycket spelad 1984 då jag träffade min älskade hustru.

Rädd för att dö? nej men vill inte än, har inte tid, vill uppleva mycket mer som t ex resor till städer och kultur samt fysiska aktiviteter i exotisk natur tillsammans med frun och finnas ett tag till som pappa till älskade "vuxna barn". Sedan vill jag ju så klart fortsätta att kuta, lubba, jogga, springa (kärt barn/aktivitet har många namn) OCH FÖR HELVETE (på tal om religionens olika ytterligheter - paradiset och helvetet) SÅ FÅR JAG JU SNART BÖRJA JOGGA LITE LÄTT OCH DET ÄR PARADISET!!! Aj då, nu var jag ju där igen med svart eller vitt men det är då sannerligen inte lätt att lära en ytterlighetsmänniska mellanläge och att vara lagom i känsloyttringar.smiley