Den patetiske gubbens utmaningar 2019

Den patetiske gubbens utmaningar 2019

The same procedure as last year (tre ultror) + lite andra fysiska aktiviteter

I nov 2016 efter att ha anmält mig till Kullamannen Ultra 2017, började jag få ont i bröst och rygg. Så i stället för att springa 30 mil/månad fick jag springa till läkare, innan jag fick diagnosen "en tumör i ryggraden". Den opererades bort i aug 2017. Jag satte då som mål att klara tre ultror under 2018. Simris Alg Ultra 63 km klarades av med minsta möjliga mariginal (3 min). Swedish Alpine Ultra Nikkaluokta - Abisko 107 km fick ställas in på plats p g a en inflammation i hälen. Kullamannen Ultra 161 km, Sveriges tuffaste ultra fick stigas av efter 10 mil i Mölle p g a svåra smärtor i vä knä. Jag bröt med stolthet men också i hopp om att det kommer fler chanser. Så oavsett fysiska krämpor ska jag försöka även i år 2019. Det jag absolut SKA klara i år, är att ta mig runt hela Skåneledens 125 mil springande, se mer om den utmaningen på min sajt: skaneled.se Så välkommen dit och välkommen hit!

En vecka går fort, mycket fort!

Mars 2019Posted by Roland Fors Mon, March 04, 2019 12:37:20

Då jag kom hem nu på måndagsförmiddagen, efter en 12 km lång promenad i det vackra Ystad, längs med hav, i Sandskogen och delar av staden tillsammans med hustrun kom jag plötsligt ihåg att jag inte skrivit någon söndagsrapport. Inte så konstigt egentligen för jag jobbade ett 24-timmarspass från lördag eftermiddag till igår eftermiddag och då är man ganska mör och trött och inte så road av att sitta och skriva. Hur som helst så kommer veckorapporten här.

Det som numera upptar en stor del av min tid är Skåneleden. Jag klarade i veckan av de sista etapperna på SL-4-leden, Österlenleden, 188 km. En sammanfattningsfilm över hela Österlenleden kan ses via denna länk till youtube och min kanal ”löpargubben” (helt utan gubbens dryga snack och vad han tror är sång). smiley

Egentligen är inte själva springandet den stora utmaningen utan att dels att med Skånetrafiken ta sig fram och tillbaka över hela Skåne för att springa för en dag, dels att sedan lägga in bilder och redigera hundratals små filmsekvenser till en film för varje etapp. Jag har valt ut några bilder från de nästan 19 milen som kommer här i följd. Min fysiska status är god, knäet och hälen håller sig någorlunda i schack. Förra veckans spring totalt i Skåneleden och här hemma i Ystad blev ”bara” drygt 8 mil. smiley

Kommande vecka blir det nog inte många mil då jag jobbar tre långa pass denna vecka och varken hinner eller orkar med så mycket kutande.

Ja att gubben skulle ha med en selfie också var väl ganska så klart. smiley