Diagnos, operation, rehabilitering och ULTRAKAMP!

Diagnos, operation, rehabilitering och ULTRAKAMP!

I nov 2016 efter att ha anmält mig till Kullamannen Ultra 161 km, började jag få ont i ljumske, bröst och rygg. Så i stället för att springa 30-40 mil/månad fick jag springa till läkare, innan jag fick diagnosen "en tumör + 2 diskbråck i ryggraden".

Den 13 sept 2017, två veckor efter tumöroperationen börjar bloggen om min rehab, träning och besatthet att klara tre ultror. Jag är seriös men driver mycket med mig själv och min ålder för tror att jag är mer tonåring än gubbe. Jag bevarar dock älskad familjs integritet. Efter Kullamannen Ultra går bloggen i graven men inte jag för då väntar nya utmaningar.

GULD, SILVER och SILVER !!!

Februari 2018Posted by Roland Fors Wed, February 21, 2018 19:15:16

GULD för Andre Myhrer i slalom. Äntligen en svensk man som får GULD, det var på tiden och efter de svenska hockeylirarnas fiasko mot Tyskland så var GULDET så jävla skönt!
Hanna Öberg och Sveriges skidskyttestafettlag gör det igen, SILVER, HURRA!
Charlotte och Stina gjorde en bra insats i teamsprinten och kom tvåa, vilket blev ett silver. Att få stryk av den kämpande amerikanskan Jessica Diggins på slutsträckan är inget att gräma sig över. Hon är grym och en av de tuffaste skidåkarna i världen.

Allt är inte ädla metaller som glimmar så mina och massor av bloggares skrivna ord är väl lite rostiga minst sagt. Dock så kan i alla fall en halvtokig småländsk gubbe boende i Höör göra egna limerickar om sig själv, om än inte så bra men vad faan gör det. Att driva med sig själv och inte göra sig så betydelsefull är väl fint. Fast säger kanske då en eventuell läsare till denna blogg: varför har du då en blogg? Som jag skrivit tidigare är det för att peppa mig själv att klara mina tre ultralopp och sedan när allt är över ha mina skrivna ord som målbildsträning inför ev kommande utmaningar och jag kan nog inte leva utan att utmana mera på något sätt. Drömmen finns där: 500 mil runt hela Svedala på ett hjul!

Så här kommer därför några halvtaskiga limerickar som är så sanna så sanna!smiley

Helt jävla seriös limerick för utan operation bara en skadskjuten kråka

På en lubbande gubbe från Höör

man opererade bort en tumör

och då fick han hopp

att klara tre lopp

och få bli en firad medaljörsmiley

Limerick om ett måste i Swedish Alpine Ultra "att skaffa en navigatör"

En desorienterad gubbe från Höör

med karta och kompass en amatör

så att hitta rätt

blir inte nummer ett

utan att skaffa sig en bra navigatörsmiley

Naivitet kan vara mycket bra för det blir utmärkta målbilder

En patetisk gubbe från Höör

har ett skiftande humör

En blogg som är pest

trots det är han bäst

för i tankar han sig själv hänförsmiley

Vad gäller träning så har jag sprungit tre mil de första tre dagarna i veckan inkl i dag samt också äntligen efter fem förluster í rad spöat min 27-åriga son i badminton idag och det ska ni veta är jag sannerligen glad över. Jag sprang runt i hallen som inhyser 12 banor och skrek ut min glädje, så de stackars övriga spelarna trodde nog att jag fått "spelet". Nu gäller det bara att fortsätta så. Jag gillar verkligen inte att förlora och när jag spelar dåligt så hörs det verkligen över hela Victoriahallen i Lund. Jag är ingen dålig förlorare för när matchen är över så är det ett handslag och sedan glömmer vi matchen och siktar på nästa veckas match. Dock som sagt så kan jag höras rejält då jag förlorar bollar i avgörande set.

Får väl avluta med att hänvisa till en länk med lite sydamerikanska rytmer med Monchos och deras Cuba Libre som är med i mellot. Ja det var en drink som man drack många av då det begav sig 1966 då jag var 17 år och gjorde Mallorca. 15 pesetas för fem cl coca cola (var dyraste delen av en Cuba Libre på den tiden), ett par isbitar, en citronskiva (ibland) och 10 - 20 cl Baccardi (olika på olika barer). Ja det var tider det för glad ungdom men också en farlig tid, detta 60-tal, då alla förbud och regler tycktes upphöra. 15 pesetas på Franco-tiden var lika med ca 1 kr 25 öre. Men ju mer lättillgänglig och billig desto farligare, då det är så lätt att dricka många, många. Så i stället för att söka friheten i Cuba Libre får man numera springa mot friheten och den sanna sunda glädjen. Men missunnar verkligen inte någon en kall Cuba Libre i solstolen på beachen eller var man nu vill dricka den. Skål för Sverige och alla medaljörer och alla andra deltagare i OS i Pyeongchang (men inte hockeylaget som kanske drack Cuba Libre innan matchen mot tyskarna, ja inte faan vet jag)smiley.