Den patetiske gubbens utmaningar 2019

Den patetiske gubbens utmaningar 2019

Skåneleden 125 mil, Swedish Alpine Ultra och Kullamannen Ultra, mina mål 2019!

I nov 2016 efter att ha anmält mig till Kullamannen Ultra 2017, började jag få ont i bröst och rygg. Så i stället för att springa 30 mil/månad fick jag springa till läkare, innan jag fick diagnosen "en tumör i ryggraden". Den opererades bort i aug 2017. Jag satte då som mål att klara tre ultror under 2018. Simris Alg Ultra 63 km klarades av med minsta möjliga mariginal (3 min). Swedish Alpine Ultra Nikkaluokta - Abisko 107 km fick ställas in på plats p g a en inflammation i hälen. Kullamannen Ultra 161 km, Sveriges tuffaste ultra fick stigas av efter 10 mil i Mölle p g a svåra smärtor i vä knä. Jag bröt med stolthet men också i hopp om att det kommer fler chanser. Så oavsett fysiska krämpor så försöker jag med Swedish Alpine Ultra och Kullamannen även i år 2019. Det jag absolut SKA klara i år, är att ta mig runt hela Skåneledens 125 mil springande, se mer om den utmaningen på min sajt: skaneled.se Så välkommen dit och välkommen hit!

Vad ska man skriva när man inte har något att skriva om?

Januari 2019Posted by Roland Fors Mon, January 07, 2019 00:21:44

Ja, vad ska man skriva när man inte har något att skriva om? Det brukar sannerligen inte vara så svårt för mig att skriva och slänga in lite bilder, filmer antingen tagna av mig eller bilder som jag snott på nätet och redigerat lite så att jag tycker att de är mina. Men idag är jag tom. Tom som en påse utan innehåll. Kan ju vara skönt att vara det också och inte ha en massa på gång utan bara vara.

Så inlägget i dag blir nog det kortaste jag någonsin gjort. Jag skriver bara att jag har kunnat springa, inte fort och inte så långt åt gången men lite över 4 mil har det i alla fall blivit denna första vecka av år 2019. Jag tar korta steg och försöker få fotnedsättningarna så lätta och mjuka som möjligt för att vänster knä inte ska smärta så mycket. I övrigt jobbar jag på min nya hemsida om Skåneleden som jag har som ett projekt, en utmaning i år. Ett projekt som kanske helt får ersätta deltagandet i de fyra ultror jag anmält mig till. Ultror som inte är möjliga att klara med mina just nu i alla fall fysiska handikapp. Att springa och dokumentera hela ledens 125 mil är inte bara för en ersättning för springandet i ultror utan också för glädjen att ta bilder, filmer om vad jag ser och lägga ut dessa på min hemsida.

I Skåneledsprojektet kommer jag att anpassa dagsetapperna efter min fysiska aktuella förmåga men räknar med att kunna klara 3 – 4 mil/dag. Skåneledsprojektet är ett perfekt projekt med gott om tid och ingen press att komma fram till platser inom en viss tid. Jag återkommer med mer info om det projektet då jag lagt upp grunderna på hemsidan och börjat springa leden. Hoppas komma igång i februari.

Så det får bli denna dags, denna söndag den 6 januaris korta inlägg, i a f för att vara mig. Har kanske lite mer att skriva nästa söndag, men den dagen och den glädjen.