Den patetiske gubbens utmaningar 2019

Den patetiske gubbens utmaningar 2019

Skåneleden 125 mil, Swedish Alpine Ultra och Kullamannen Ultra, mina mål 2019!

I nov 2016 efter att ha anmält mig till Kullamannen Ultra 2017, började jag få ont i bröst och rygg. Så i stället för att springa 30 mil/månad fick jag springa till läkare, innan jag fick diagnosen "en tumör i ryggraden". Den opererades bort i aug 2017. Jag satte då som mål att klara tre ultror under 2018. Simris Alg Ultra 63 km klarades av med minsta möjliga mariginal (3 min). Swedish Alpine Ultra Nikkaluokta - Abisko 107 km fick ställas in på plats p g a en inflammation i hälen. Kullamannen Ultra 161 km, Sveriges tuffaste ultra fick stigas av efter 10 mil i Mölle p g a svåra smärtor i vä knä. Jag bröt med stolthet men också i hopp om att det kommer fler chanser. Så oavsett fysiska krämpor så försöker jag med Swedish Alpine Ultra och Kullamannen även i år 2019. Det jag absolut SKA klara i år, är att ta mig runt hela Skåneledens 125 mil springande, se mer om den utmaningen på min sajt: skaneled.se Så välkommen dit och välkommen hit!

Det lönar sig att ligga på och nu är julen slut!

Januari 2019Posted by Roland Fors Sun, January 13, 2019 15:43:43

Så är då julen slut. Idag är det tjugonda Knut så då åkte granen ut och julprydnader med mera är nerpackade till nästa jul. Nu ser vi fram mot vår och ljusa tider!

Det lönar sig att ligga på och inte ge upp om att få en tidigare tid till MR än den man från början fått och som kändes oerhört avlägsen då jag fick den. Mitt vänstra knä skulle magnetröntgas den 5 februari, fick jag en tid om i början på december. Jag tyckte det var så långt fram i tiden så jag mailade röntgenavdelningen och vädjade om tidigare tid. Jag blev då uppsatt på en återbudslista. Men det hände inget så jag mailade och mailade och då blev jag hänvisad att ringa ett telefonnummer. Jag ringde och beklagade mig och då gick det snabbt. Fick först en återbudstid den 31 januari, men blev redan dagen efter (i tisdags) uppringd om en tid redan den 10 januari. Så i torsdags var jag på knäröntgen. Men när jag kom och anmälde mig i receptionen kl 12.05 (hade fått en tid 12.30 var jag säker på) så säger receptionisten. Du skulle ha varit här kl 11.45. Nu är din tid över.

Jag bryter nästan ihop och vädjar att de ska ta emot mig så jag får sitta ner och vänta. Men jag behövde inte vänta länge förrän jag fick komma in. Bad om ursäkt för den sena ankomsten och tackade så mycket för att jag fick komma tidigare än den 5 februari. Kände mig oerhört dum då jag aldrig kommer för sent annars. Puh, hu! Men nu är det avklarat och jag vet ännu inget. Får väl förhoppningsvis information under kommande vecka. Det är en nervös väntan för mycket står på spel. Springa långt eller springa kort eller helst inte springa alls. Fast å andra sidan så gäller det ju inte livet. Det tror jag inte heller det gör när jag ska på en ny magnetröntgen på torsdag den 17 januari. Det är en efterkontroll av min ryggrad efter att jag opererade bort en tumör för drygt ett år sedan. Den röntgen har jag dock inte tänkt så mycket på, vilket jag kanske egentligen borde gjort mer än på min röntgen av ett halvtaskigt knä. För har man inte livet så kan man ju heller inte springa. Men den tumör som opererades bort för ett drygt år sedan var godartad så jag tror inte att det ska vara några problem med ryggen och jag tycker att den varit helt ok sista tiden.

Nog om det och jag gnäller inte. Lovade ju mig själv i ett nyårslöfte att inte gnälla om mina skador och krämpor men som jag ibland säger till frun: Jag bara konstaterar och ett konstaterande ska absolut inte tas för något gnäll, smiley.

Lättjogging har skett under veckan som gått, dock inte mer än fyra mil totalt, då jag också jobbat en hel del. Men det är i alla fall något, som han sa som såg Åmål och det känns bra. Springer med mycket korta löpsteg och smekande fotnedsättningar vilket inte möjliggör snabbspring precis men jag tycker att det känns lite mindre i knäet. Jag springer också på slät mark vilket är lite snällare mot mitt knä. Så snart ska jag väl träffa min läkare och vad ska jag då säga egentligen så det inte blir helt fel!

I övrigt jobbar jag på med min hemsida för Skåneledsprojektet, som startar fysiskt med springande så fort jag vet mer om mitt vänstra knä och vad jag har att vänta.