Den patetiske gubbens utmaningar 2019

Den patetiske gubbens utmaningar 2019

Skåneleden 125 mil, Swedish Alpine Ultra och Kullamannen Ultra, mina mål 2019!

I nov 2016 efter att ha anmält mig till Kullamannen Ultra 2017, började jag få ont i bröst och rygg. Så i stället för att springa 30 mil/månad fick jag springa till läkare, innan jag fick diagnosen "en tumör i ryggraden". Den opererades bort i aug 2017. Jag satte då som mål att klara tre ultror under 2018. Simris Alg Ultra 63 km klarades av med minsta möjliga mariginal (3 min). Swedish Alpine Ultra Nikkaluokta - Abisko 107 km fick ställas in på plats p g a en inflammation i hälen. Kullamannen Ultra 161 km, Sveriges tuffaste ultra fick stigas av efter 10 mil i Mölle p g a svåra smärtor i vä knä. Jag bröt med stolthet men också i hopp om att det kommer fler chanser. Så oavsett fysiska krämpor så försöker jag med Swedish Alpine Ultra och Kullamannen även i år 2019. Det jag absolut SKA klara i år, är att ta mig runt hela Skåneledens 125 mil springande, se mer om den utmaningen på min sajt: skaneled.se Så välkommen dit och välkommen hit!

Den nya bloggens första inlägg

November 2018Posted by Roland Fors Sun, November 18, 2018 16:48:16
Jag hade en blogg om min kamp att komma igen efter en ryggtumörsoperation i aug 2017 och med målen att klara tre ultror under 2018: Simris Alg Ultra, Swedish Alpine Ultra och Kullamannen Ultra. Jag klarade Simris Alg Ultra, kunde inte ställa upp i Swedish Alpine Ultra p g a en hälsensinflammation och fick bryta Kullamannen Ultra efter 98 km. Den bloggen har nu gjort sitt så detta är starten på en ny blogg jag kallar "Den patetiske gubbens utmaningar 2019" med slutdatum i början på november 2019, då Kullamannen Ultra är avgjord. För det blir nästan samma mål för 2019 som det varit under 2018.

Att jag har en blogg är inte bara för att visa att jag finns utan även att gubbar kan. Jag driver mycket med mig själv och den typiske "gubben", som jag är i många avseenden.smiley

Som tidigare skrivits så kan man inte leva på gamla meriter. Dock så kan ni här se en film om några av mina tidigare meriter som bl a enhjulscykling Haparanda - Ystad, 70-milaspring Hörby - Stockholm, Veckans kanon i TV4, Sveriges längsta triatlon Treriksröset - Smygehuk. Som jag säger i inslaget från TV4 i Sundsvall så brukar jag ibland titta på inslaget då jag blev "veckans kanon" i TV4-sporten för att peppa mig och jag slår mig då även lite för bröstet och skiter i Jantelagen. Länk till filmen här.Cyklade i går (lördagen den 17 nov) från Båstad till Torekov och runt Bjärehalvön till Ängelholm och sedan vidare mot Mölle i Kullamannen Ultras fotspår. Jag kan inte springa just nu p g a mitt vänstra knä och jag väntar också på resultatet av en knäröntgen jag gjorde för en dryg vecka sedan. Men att cykla går hyfsat även om jag inte kan ta i så mycket och måste gå i branta backar. Hur som helst så gjorde jag en film av min cykling i syfte att hedra Alla hjältar som ställde upp, bröt, kom i mål, hejade på vid sidan om samt till arrangörerna av Kullamannen Ultra. Här är en länk till filmen jag gjorde om min nostalgitripp på cykel mellan Båstad och Mölle

Oavsett skador och krämpor så blir det fysiska aktiviteter och utmaningar efter min fysiska förmåga även nästa år 2019. Den mentala förmågan att kämpa och klara mål är det absolut inget fel på. Hade tankar på Ironman i Kalmar men ska satsa mot den 2020 i stället. Då har jag 1,5 år på mig att bli en bättre simmare, vilket jag sannerligen behöver. Känner också att jag vill återuppta en kvalitativ och kvantitativ träning på min 36-tums enhjuling igen. Har ju ett drömmål att enhjulscykla runt hela jävla Svedala (nästan 500 mil). Drömmar är ju till för att förverkligas men det är ett tufft och mycket kostsamt projekt, så vi får se om det någonsin kan bli verklighet.

Hur som helst så är här länkar till de lopp jag hoppas kunna springa under 2019:

Simris Alg Ultra den 13 april (anmäld)

Kullamannen Ultra den 1 november (anmäld)

Utöver ovanstående spikade lopp/mål ska jag försöka springa hela Skåneledens alla etapper (125 mil) och dokumentera dem i ord och bild på ett lite annorlunda sätt än den jättefina information som finns på skaneleden.se Jag har köpt en hemsida för ändamålet och hoppas komma i gång med det stora projektet i januari 2019.

2019 års största och sista mål är dock Kullamannen Ultra i november och då hoppas jag kunna vara skadefri så att jag kan nå mitt mål att komma i mål i Mölle precis under 36 timmar på 35.59.59 och som jumbo och då nästan 71 år gammal under parollen "det är aldrig för sent"! Bilden nedan är en målbild jag ska jobba mentalt med i ett år framåt. Men det kräver ju också att jag är skadefri och verkligen förmår rent fysiskt. I skrivande stund så är mitt vänstra knä dock tyvärr helt ospringbart. Men jag har kommit igen från jobbiga och svåra skador tidigare, så varför inte även denna gång!